Automatische updates uit zetten Print

• 36

Het uit zetten van de automatische updates is over het algemeen af te raden. De veiligheid van je website is in gevaar als je website niet de laatste updates heeft geinstalleerd. Gebruikt je website WordPress en heb je wat plugins geinstalleerd, dan is het niet vreemd als er bijna dagelijks updates klaar staan. Door die update worden gevonden veiligheidslekken gedicht.

Voordat een automatische update wordt gemaakt, wordt altijd eerst een back-up gemaakt. Zo kun je gemakkelijk terug naar een vorige versie van je website. Bij het uit zetten van de automatische updates, worden er minder of geen back-ups gemaakt, waardoor je ook in andere situaties zoals een menselijke fout, niet kunt terugvallen op een gemakkelijk terug te zetten back-up.

Als je de automatische updates uit hebt gezet, vervalt elke garantie op een goed werkende website als je het pakket Extra of Compleet hebt afgesloten.
Ook dien je zelf regelmatig je website te checken op updates en deze updates zo snel mogelijk uit te voeren. Om andere gebruikers niet in gevaar te brengen, wordt op onze servers geen verouderde software geaccepteerd. Loopt jouw installatie te ver achter, dan wordt de update alsnog automatisch uitgevoerd, ook als de automatische updates uit staan. Een uitzondering geldt voor websites die niet compatible zijn met een nieuwe versie van een CMS. Heb je zo'n niet meer te updaten website, meld het ons en wij voegen de website toe aan de uitzonderingslijst.

Wil je de automatische updates van Installatron toch uitzetten, dan doe je dat als volgt.

1. Log in op DirectAdmin.
  2. Scrol naar beneden en klik onder het kopje My Applications op het icoon van de applicatie die je hebt geinstalleerd (Joomla of WordPress of een andere app).
  3. In het tabblad My Applications scrol je naar beneden en selecteer onder Automatic Update de gewenste optie.
    Gaat het om een WordPress site, dan heb je opties voor het updaten van plugins en thema's. Deze kun je apart aan- of uitzetten.
  4. Scrol naar beneden en klik op Save All.