Als je WordPress of Joomla al handmatig hebt geinstalleerd in je hostingpakket, kun je deze toevoegen aan Installatron, zodat je gebruik kunt maken van de automatische updates en back-ups. Installatron heeft hiervoor een handige importeerfunctie, die je overigens ook kunt gebruiken als je een webapplicatie van een andere hostingprovider naar Stip Hosting wilt verhuizen.

Als voorbeeld gebruiken we een WordPress-installatie die je eerder handmatig hebt geedaan in je hostingpakket, maar je kunt onderstaande stappen op elke willekeurige applicatie toepassen mits deze door Installatron wordt ondersteund.

1. Log in op DirectAdmin.
  2. Scroll naar beneden, naar de categorie Web Applications en klik daar op View more.
  3. Klik op WordPress.
  4. Klik rechts naast de knop Install this application op het kleine knopje met de pijl naar beneden.

Installatron importeren website

5. Klik op Import existing install.

Installatron importeer website

6. Klik op Continue onder de kop From this account.

Installatron importeer website

7. Geef op het volgende scherm aan waar de huidige installatie staat. Wanneer de installatie meteen onder de domeinnaam staat en niet in een submap, dan kun je het veld bij Directory (Optional) leeg laten.

Installatron importeer website

8. Klik op Import. De site wordt nu geimporteerd in Installatron. Als het importeren is gelukt, dan wordt de applicatie in het overzicht getoond.