Website klonen Print

• 4

Als je je website wilt verplaatsen van een map naar de root van je domein of als je je website wilt verplaatsen naar een ander domein in je hostingpakket, dan doe je dat het gemakkelijkst met de kloon optie in Installatron.

De website die je wilt klonen moet dan wel in Installatron staan. Heb je je website niet met Installatron geinstalleerd, dan moet je je website eerst importeren. Natuurlijk moet je website gemaakt zijn met een CMS dat ondersteund wordt door Installatron. Gelukkig worden de populairste CMS'en zoals WordPress, Joomla en Drupal, ondersteund. Mocht je website nog niet aanwezig zijn in Installatron, importeer je website dan eerst.

1. Log in op DirectAdmin.
  2. Scrol naar beneden en klik onder het kopje My Applications op het icoon van jouw website.
  3. In het volgende venster staan rechts van de miniatuur van je website wat knopjes. Klik op het kloon knopje.

4. Als je je website op een andere domeinnaam wilt zetten, selecteer dan bij Domain het juiste domein. Let er op dat je kiest voor de https-versie van het domein. Ook als je de website op hetzelfde domein wilt laten staan, maar in een andere map wilt plaatsen, moet je erop letten dat de https-versie van het domein is geselecteerd.

5. Maak indien nodig het veld Directory leeg. (Dit geldt natuurlijk niet als je juist wel de website naar een bepaalde map wilt kopieren, bijv. naar een map testwebsite. Dan moet je de gewenste map juist wel invullen.)

6. Scrol naar beneden en klik op de knop Clone.

7. Als de kloon klaar is, zie je hem verschijnen in de lijst van je websites. Je herkent de gekloonde website aan de toevoeging Clone. Controleer op de gekloonde website of je kunt inloggen en of alles goed werkt en er goed uitziet.
  8. Ga terug naar Installatron en klik bij de originele website op het knopje om te verwijderen.

9. Klik op de knop Uninstall.

10. Nadat de website is verwijderd, is de kloon over. Klik bij de kloon op de knop om te bewerken.

11. Verwijder bij de titel het woord Clone en scrol naar beneden om op de knop Save All te klikken.