Mixed content in WordPress oplossen Print

• 0

Bevat je WordPress-website mixed content, dan raad ik aan om een plugin het probleem te laten oplossen. Dat scheelt handen vol werk. Handige plugins zijn bijvoorbeeld Really Simple SSL en Insecure Content Fixer. Really Simple SSL, werkt zo:

Met Really Simple SSL mixed content oplossen in WordPress

1. Klik in WordPress beheer in het menu aan de linkerkant op Plugins > Nieuwe plugin.
  2. Typ in het zoekveld really simple ssl.
  3. Klik bij de plugin op de knop Nu installeren en daarna op de knop Activeren.

4. Bovenaan je venster staat nu een informatieblok. Klik daarin op de knop Ok, SSL activeren!

5. Klik in het menu aan de linkerkant op Instellingen > Permalinks. Waarschijnlijk word je nu automatisch uitgelogd. Log opnieuw in en ga naar het onderdeel Permalinks.
  6. Wijzig niets aan de instellingen en klik onderaan op de knop op Wijzigingen opslaan.
  7. Meestal zijn extra instellingen niet nodig en ben je nu klaar, maar controleer voor de zekerheid je website op mixed content. Tref je nog steeds mixed content aan, druk dan op je toetsenbord tegelijkertijd op Ctrl en F5. De cache van de browser wordt dan geleegd en de browser laadt de website opnieuw in vanaf de server.
  8. Controleer de website opnieuw. Zie je nog steeds mixed content, klik dan in het beheer van je WordPress website op Plugins > Geïnstalleerde plugins. Klik bij de plugin Really Simple SSL op Instellingen. Als op het tabblad Instellingen het Mixed content fixer op uit staat, zet het dan aan. Staat het al aan en heb je wel mixed content problemen, zet dan de optie Use alternative method to fix mixed content aan. Klik daarna op de knop Bewaar om de wijzigingen op te slaan. Het mixed content probleem moet hiermee zijn opgelost.