Kan ik XML-RPC gebruiken in WordPress? Print

• 0

Op al onze shared hosting servers is het gebruik van het bestand xmlrpc.php geblokkeerd omdat dit bestand een groot veiligheidsrisico geeft. XML-RPC zorgt dus voor kwetsbaarheden, die bij aanvallen gebruikt kunnen worden.

XML-RPC gebruik je vooral om je website te laten communiceren met systemen buiten WordPress. Dit is een verouderde manier. Is je WordPress website up-to-date, dan heb je XML-RPC niet meer nodig om te communiceren met andere systemen omdat in plaats daarvan gebruik wordt gemaakt van de REST-API.

Neem je bij ons een managed VPS af, dan is het gebruik van SML-RPC ook geblokkeerd. Op jouw verzoek en eigen risico kunnen we deze blokkade opheffen.