Kunnen jullie DNS-records voor mij wijzigen? Print

• 8

In DirectAdmin kun je zelf de DNS-records wijzigen van je domeinnaam door te klikken op de button DNS Management.
Heb je hulp nodig of kom je er niet uit, neem dan gerust contact op. Wij kunnen dan de benodigde instellingen voor je doen.

Er gelden wel enkele voorwaarden voor het doen van wijzigingen aan de DNS-records van je domeinnaam.

Exacte opgave
Geef precies door wat de wijziging of toevoeging moet zijn.
Stel, je wilt een toevoeging doen aan het SPF-record zodat je gebruik kunt maken van een externe mailserver.

Met een SPF-record geef je de mailservers op die e-mail mogen sturen namens jouw domein.
Een SPF-record ziet er bijvoorbeeld zo uit:

jedomeinnaam.nl. TXT
"v=spf1 a mx ip4:180.21.150.30 ip6:2a01:0032:0034:0599:0000:0000:0000:0001 include:spf.protection.outlook.com ~all​"

We kunnen helaas je vraag niet in behandeling nemen als je aangeeft dat je gebruik wilt kunnen maken van mailserver x.
Geef dus de exacte toevoeging door.

In bovenstaand voorbeeld is het deel 'include:spf.protection.outlook.com' een toevoeging aan het bestaande SPF-record. Als je een toevoeging wilt, moet je dat deel dus heel exact doorgeven. Je geeft dan aan dat toegevoegd moet worden aan het bestaande SPF-record:
include:spf.protection.outlook.com

Voorbeelden

Voorbeelden van het correct doorgeven van een wijziging die door ons verwerkt kan worden zijn:

• Willen jullie aan het SPF record toevoegen: include:spf.protection.outlook.com
  • Ik wil graag hulp bij het subdomein 'sub' laten verwijzen naar ... met een CNAME
  • Willen jullie de A-records van mijn domein wijzigen naar ...

Voorbeelden van het doorgeven van aanpassingen die we helaas niet goed kunnen verwerken zijn:

• Ik wil gebruik maken van de mailservers van .... Willen jullie dat instellen?
    Correct is hier: ik heb van de externe partij de instructie gekregen om dit MX-record in te stellen: jouwdomein.nl MX 0 mail.voorbeeld.nl en dit A-record: mail.voorbeeld.nl A 11.123.8.14
  • Ik heb een website gemaakt met Wix. Kunnen jullie mijn domein daarmee koppelen?
    Correct is hier: ik wil graag met een CNAME mijn domein laten verwijzen naar www333.wixdns.net en het A-record van mijn domein moet verwijzen naar 11.123.8.14
  • Mijn DNS-records moeten aangepast worden naar een derde partij. Dit is een link met instructies (met link naar de helppagina van de derde partij).
    Dit komt veel voor. Hoe goed bedoeld de instructies ook zijn, meestal betekent dit voor ons een hoop gepuzzel omdat de instructies algemeen zijn. Ze zijn niet toegespitst op jouw domein en situatie. Soms zijn de instructies incompleet, onjuist of onduidelijk. Het is tijdrovend en het risico op fouten is te groot en het laatste wat we willen is dat je website onbereikbaar wordt of je e-mail niet meer werkt.
    Lukt het je niet om ons de letterlijke aanpassingen toe te sturen aan de hand van de instructiepagina van de derde partij, vraag dan de helpdesk van die partij om duidelijke instructies die zijn toegespitst op jouw domein en situatie, zodat DNS-records ontstaan die wij een op een kunnen overnemen.

Kopieerbare tekst
Het DNS-record of de wijziging die eraan gedaan moet worden, moet als kopieerbare tekst worden doorgegeven, zodat we het record of het deel dat toegevoegd moet worden kunnen selecteren, kopiëren en plakken. Dit om fouten te voorkomen. Stuur dus geen screenshot van de DNS-instellingen, maar plaats ze als tekst in je e-mailbericht.
Een fout in een DNS-record kan ervoor zorgen dat je website of je mail niet meer werkt en dat willen wij niet op ons geweten hebben.
Door het DNS-record of de toevoeging door te geven als te selecteren en te kopiëren tekst, ligt de verantwoordelijkheid voor de juistheid van de gegevens bij jou.

Doorgeven per e-mail
De DNS-records of de wijzigingen daaraan moeten per e-mail aan ons worden doorgegeven. Een verwijzing naar een website waarop de DNS-records te vinden zijn is dus niet toegestaan.

Aansprakelijkheid
We kunnen dus DNS-records voor je toevoegen, verwijderen en wijzigen (mits voldaan wordt aan bovenstaande regels), en dat is kosteloos, maar we zijn niet aansprakelijk voor fouten. De aansprakelijkheid ligt bij de opdrachtgever. Zelfs met kopiëren en plakken bestaat een hele kleine kans op een fout. Controleer daarom altijd of de wijzigingen juist zijn doorgevoerd door ons. Dit kun je doen door in DirectAdmin te klikken op de button DNS Manager. In het overzicht van de DNS-records vind je het gewijzigde record.

Uitzonderingen
Voor het instellen van sommige DNS-records gelden de meeste van bovenstaande voorwaarden niet. Wil je gebruik maken van mail via een van onderstaande diensten, dan hoef je de DNS-records niet door te geven. Stuur een e-mail waarin je aangeeft van welke dienst je gebruik gaat maken en wij zorgen voor de juiste DNS-instellingen. Wel blijf je zelf altijd aansprakelijk voor eventuele fouten. Het gaat om de volgende maildiensten:

• Microsoft 365
  • Google Workspace
  • Zoho Mail