MySQL database maken Print

• 2

1. Log in op DirectAdmin. Dit doe je door je gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen op http://www.jouwdomeinnaam.xx:2222
    In plaats van jouwdomeinnaam.xx typ je je domeinnaam.

Inloggen in DirectAdmin

2. Klik onder het kopje Your Account op MySQL Management.

DirectAdmin MySQL Management

3. Klik op Create New database.

DirectAdmin create new database

4. Voer in het volgende venster de gegevens in.
    Database Name: de naam die je aan de database wilt geven. Let er op dat je in totaal niet meer dan 16 tekens mag gebruiken. Dit is inclusief het deel voor het invulvakje (je DirectAdmin gebruikersnaam).
    Database Username: de database gebruikersnaam (maximaal 16 tekens en mag hetzelfde zijn als de databasenaam).
    Klik op de knop Random om een veilig wachtwoord te genereren. Het wachtwoord is niet zichtbaar. Dit geeft niet, omdat het later in een overzicht wordt getoond.

MySQL database aanmaken

5. Klik op de knop Create.
  6. Je ziet nu een overzicht van de databasegegevens. Noteer ze en bewaar ze zorgvuldig.