Twee gebruikersaccounts samenvoegen Print

• 0

Twee hostingaccounts samenvoegen is niet moeilijk, maar kost wel wat tijd en vereist een nauwkeurige manier van werken.
In onderstaande omschrijving wordt hostingaccount B toegevoegd aan hostingaccount A. Op beide hostingaccounts staan een WordPress website en zijn e-mailaccounts aanwezig.

1. Log in in DirectAdmin op je Reseller account.
  2. Let erop dat het Access Level (rechtsboven) op Reseller staat en klik vervolgens op de knop List Users.
  3. Klik in de lijst op de gebruikersnaam van hostingaccount B.
  4. Klik bovenaan op de knop Login as [B]. Je bent nu ingelogd in hostingaccount B.
  5. Klik op de knop Create/Restore Backups.
  6. Laat alle opties aangevinkt en klik op Create Backup.
  7. Wacht tot de back-up klaar is (je krijgt een mail en het verschijnt bij de berichten in DirectAdmin).
  8. Ga terug naar het hoofdscherm en klik op File Manager.
  9. Klik (of dubbelklik) in het nieuwe venster op backups. Hier staat nu een back-up bestand. Klik erop zodat het gedownload wordt naar je computer. Wijzig de bestandsnaam niet.
  10. Log uit bij hostingaccount B.
  11. Je bent nu weer in jouw reseller account. Klik op List Users.
  12. Plaats een vinkje bij de gebruikersnaam van hostingaccount B en klik in de zwarte balk boven de gebruikerslijst op Delete en klik daarna in de pop-up op Delete.
  13. Sluit het venster van de bestanden van hostingaccount B en wacht 2 minuten.
  14. In jouw reseller account klik je weer op List Users.
  15. Klik op de gebruikersnaam van hostingaccount A en dan op het tabblad Modify. Vergroot indien nodig het de grootte of andere eigenschappen van het hostingpakket en klik op Save.
  16. Klik vervolgens op Login as A.
  17. Klik op de knop File Manager en klik (of dubbelklik) op backups.
  18. Klik links in de blauwe balk op het plus-teken om bestanden te uploaden. Upload de gedownloade back-up in de map backups en wacht tot het is geupload.
  19. Ga terug naar het venster van DirectAdmin van hostingaccount A en klik op Create/Restore Backups.
  20. Klik op Restore Backup.
  21. Selecteer het back-upbestand en zet de back-up terug. Je krijgt een melding als dat klaar is.
  22. Klik in hostingaccount A op de button File Manager en klik achtereenvolgens op domains > [domeinnaam van hostingaccount A] > public_html.
  23. Dubbelklik op het bestand wp-config.php. Het bestand wordt dan geopend.
  24. Zoek naar deze 2 regels:
  25. define( 'DB_NAME', 'gebruikersnaamA_xxx' );
    define( 'DB_USER', 'gebruikersnaamA_xxx' );
    Noteer de DB_NAME en de DB_USER. Meestal zijn deze gelijk aan elkaar.
  26. Klik in het venster van DirectAdmin op de button MySQL Management.
  27. Er staan nu 2 databases. De ene is gebruikersnaamA_xxx en die doet er niet toe, maar de andere is belangrijk. Noteer de naam van die database.
  28. Ga terug naar het venster van de File Manager en klik in de kolom aan de linkerkant op domains > [domeinnaam van hostingaccount B] > public_html.
  29. Dubbelklik op het bestand wp-config.php. Het bestand wordt dan geopend.
  30. Zoek naar deze 2 regels:
    define( 'DB_NAME', 'gebruikersnaamB_xxx' );
    define( 'DB_USER', 'gebruikersnaamB_xxx );
    en wijzig gebruikersnaamB_xxx in dat wat je bij punt 27 genoteerd had. De aanhalingstekens moeten blijven staan.
  31. Klik op Save.
  32. Controleer of de website en e-mail goed werken.
  33. Klik in het venster van de File Manager in de kolom aan de linkerkant op backups.
  34. Klik met de rechter muisknop op het back-up bestand en klik in het uitklapmenu op Delete om het back-up bestand te verwijderen.