Domeinnamen registreren voor je klanten Print

• 11

Je kunt op twee manieren domeinnamen registreren voor je klanten. De eerste manier gebruik je als de klant maar een domeinnaam wil of zal registreren. De tweede manier is makkelijker als je klant meerdere domeinnamen registreert.

Methode 1

1. Log in op Mijn Stip Hosting.
  2. Aan de linkerkant zie je een menublokje Acties. Klik in dat menu op Registreer een nieuw domein.
  3. Typ de domeinnaam die je wilt registreren en klik op Zoek.
  4. Als de domeinnaam beschikbaar is, klik je op de knop Aan winkelwagen toevoegen.
  5. Klik op de knop Afrekenen.
  6. In het volgende venster zie je een overzicht. Trek je er niets van aan dat er staat dat er geen hosting is. Klik gewoon op de knop Doorgaan.
  7. Klik op Afrekenen en betaal de domeinnaam.
  8. De domeinnaam wordt nu automatisch geregistreerd op jouw naam. Geen paniek, je kunt dit wijzigen. Wacht tot je een e-mailbericht hebt gekregen dat de domeinnaam is geregistreerd. Doorgaans is dat binnen enkele minuten.
  9. Log weer in op Mijn Stip Hosting of als je dat nog was, klik dan in de rode menubalk op Overzicht.
  10. Klik op het grijze blok Domeinen.
  11. Je ziet een overzicht van alle domeinen die je hebt geregistreerd. Klik op het gereedschapssymbool van de domeinnaam die je zojuist hebt geregistreerd. Scrol naar beneden en klik op de link Pas de WHOIS contactgegevens van dit domein aan.
  12. In het volgende venster zie je 3 soorten contactgegevens: Owner contact, Admin contact en Tech contact. Het is gebruikelijk dat je bij Owner contact de contactgegevens van de eigenaar invult. Eventueel kun je ervoor kiezen om jouw e-mailadres daar in te vullen. Bij Admin contact laat je jouw gegevens staan, maar het mag ook op naam van de eigenaar. It's up to you en maakt niet uit. Tech contact laat je op jouw naam staan.
  13. Klik op Wijzigingen opslaan.
  14. Voeg de domeinnaam toe aan DirectAdmin.

Methode 2

Deze manier is handig als je klant meerdere domeinnamen bij je wil registreren.

1. Log in op Mijn Stip Hosting.
  2. Links zie je een blokje Contacten. Klik daar op Contact toevoegen.
  3. Vul de gegevens in. Gebruik eventueel jouw e-mailadres. Vink niets aan van wat onder de velden staat, dus geen sub-account maken en ook niets aanvinken bij E-mail voorkeuren.
  4. Klik op Wijzigingen opslaan.
  5. Klik in de rode menubalk op Overzicht.
  6. Doe nu de punten 2 t/m 11 zoals boven omschreven bij methode 1.
  7. Bij Owner contact selecteer je Gebruik bestaand contact. Kies vervolgens de zojuist aangemaakte contactpersoon.
  8. Scrol naar beneden en klik op Wijzigingen opslaan.
  9. Je kunt nu de domeinnaam toevoegen aan DirectAdmin.