DNSSEC van een domeinnaam verwijderen Print

• 2

Heb je bij ons je domeinnaam geregistreerd, dan is deze automatisch beveiligd met DNSSEC (een soort digitale handtekening) zodra je de domeinnaam toevoegt aan DirectAdmin of als je een hostingpakket erbij bestelt. Soms is het nodig de DNSSEC te verwijderen. Bijvoorbeeld als je de domeinnaam wilt laten doorverwijzen naar een andere partij via de nameservers.

Je kunt de DNSSEC verwijderen via je account op Stip Hosting.

1. Log in op je account op Stip Hosting.
  2. Klik op het grijze blok Domeinen.
  3. Klik op de knop Beheren bij de domeinnaam waarvan je DNSSEC wilt verwijderen.
  4. Klik in het menu aan de linkerkant op DNSSEC Management.
  5. Klik op de knop Deactiveer DNSSEC. DNSSEC wordt nu verwijderd.

N.B. Het is niet mogelijk om DNSSEC zelf opnieuw toe te voegen nadat je deze hebt verwijderd. Met de knop Activeer DNSSEC kun je alleen handmatig eigen DNSSEC records toevoegen.
Als je DNSSEC hebt verwijderd en je wilt je domeinnaam opnieuw voorzien van onze DNSSEC, maak dan een ticket aan of stuur ons een e-mail. Wij zorgen er dan voor dat DNSSEC weer actief wordt voor je domein.