Registrar lock of transfer lock Print

• 2

Een registrar lock of transfer lock is een extra beveiliging op een domeinnaam die voorkomt dat een domeinnaam zomaar verhuisd, aangepast of gedelete kan worden. De lock is alleen mogelijk bij de generieke extensies zoals .com, .net en .info en bij de 'nieuwe' domeinextensies. Bij extensies die landgebonden zijn zoals .nl is er geen lock mogelijk. Een uitzondering hierop vormt de .be domeinnaam. Daarop is wel een lock mogelijk.

Domein verhuizen naar Stip Hosting
Wil je een domeinnaam met een lock naar Stip Hosting verhuizen, vraag dan je huidige provider eerst de lock te verwijderen. Pas na het verwijderen van de lock kan de domeinnaam verhuisd worden.
Weet je niet of er een lock op de domeinnaam zit? Kijk in de WHOIS informatie van het domein of vraag het ons en wij kijken even voor je.

Domein verhuizen van Stip Hosting naar een andere partij
Als de extensie de mogelijkheid heeft van een lock, dan activeren wij deze standaard.
Als je de domeinnaam wilt verhuizen, dan moet je de lock verwijderen. Dat doe je zo:

1. Log in op Mijn Stip Hosting en klik op het grijze blok Domeinen.
  2. Klik op het bewerkingsgereedschap bij de betreffende domeinnaam.
  3. Klik in het menu aan de linkerkant op Registrar Lock.
  4. Klik op de knop Deactiveer Domein Lock. De lock wordt meteen verwijderd en je kunt de domeinnaam verhuizen.

Lock niet te verwijderen?
In sommige gevallen is het niet mogelijk de transferlock uit te schakelen. Bijvoorbeeld als het domein in de afgelopen 60 dagen is geregistreerd of verhuisd. Of als er een houderwijziging is geweest. Je moet dan 60 dagen wachten voordat je de lock kunt verwijderen.