Awstats website statistieken bekijken Print

• 1

Bij alle hostingpakketten kun je gebruik maken van de website statistieken van het programma Awstats. Dit programma geeft informatie over aantallen en duur van bezoeken per dag, week, maand en jaar, de herkomst van bezoekers, de meest bezochte pagina's, bezoeken via zoekmachines en via links op andere websites, systemen en browsers van de bezoekers, etc. De gegevens van de bezoeken worden dagelijks geactualiseerd. Net als bij andere website statistieken programma's kunnen in de berekeningen van de bezoekersaantallen kleine onnauwkeurigheden zitten. Daarnaast worden jouw eigen bezoeken ook meegeteld.

Je kunt de statistieken inzien door in te loggen op DirectAdmin. Maar als je regelmatig naar je statistieken wilt kijken, kan deze methode wat omslachtig zijn. Je kunt daarom de statistieken ook rechtstreeks toegankelijk maken.

Statistieken bekijken via DirectAdmin

1. Log in op DirectAdmin.
  2. Klik onder het kopje System Info & Files op de knop Site Summary / Statistics / Logs.

3. Klik in het volgende venster op je domeinnaam. In het venster dat nu opent zie je de statistieken van je website.

Statistieken rechtstreeks toegankelijk maken

1. Log in op DirectAdmin.
  2. Klik onder het kopje System Info & Files op Site Summary / Statistics / Logs.
  3. Plaats een vinkje bij je domeinnaam en klik op Make statistics publicly viewable.

4. In de pop-up wordt een URL voorgesteld. Je ziet het deel dat je achter je domeinnaam kunt typen om de statistieken te zien. Standaard staat hier awstats ingevuld, maar je kunt dit wijzigen in iets anders, bijvoorbeeld statistieken. Klik vervolgens op Set.

5. Vanaf nu zijn de Awstats statistieken toegankelijk door achter je domeinnaam /awstats of wat je hebt ingevuld bij punt 4 te typen. Bijvoorbeeld www.domeinnaam.nl/statistieken