Hoe kan ik een domeinnaam (zonder hostingpakket) opzeggen of wegverhuizen? Print

• 2

Wij verlengen je domeinnaam (en andere diensten) niet automatisch.
Ongeveer 2 maanden voordat je domeinnaam vervalt ontvang je hierover een bericht en ongeveer een week later ontvang je dat bericht nogmaals. In het bericht wordt vermeld of je Automatisch verlengen aan of uit hebt gezet in je account en wat je kunt doen om die instelling te wijzigen.

Staat Automatisch verlengen uit, dan ontvang je geen factuur voor verlenging en vervalt de domeinnaam automatisch op de vervaldatum.

Staat Automatisch verlengen aan, dan ontvang je ongeveer 6 weken voor de vervaldatum een pro forma factuur. Betaal je de factuur, dan is de domeinnaam automatisch verlengd. Betaal je de factuur niet, dan wordt de domeinnaam niet verlengd en vervalt deze alsnog op de vervaldatum. Dus zelfs als Automatisch verlengen aan staat in je account, wordt een domeinnaam alleen maar vernieuwd als je de factuur hiervoor tijdig hebt betaald.

Zo zet je Automatisch verlengen uit:

1. Log in op je account op onze website.
  2. Klik op het vakje Domeinen.

Domeinen

3. Je ziet nu een overzicht van de domeinnamen die je bij ons afneemt. Klik op het bewerkingssymbool bij de domeinnaam die je wilt opzeggen.

Bewerken

4. Klik in het menu aan de linkerkant op Automatische verlenging.

Automatische verlenging

5. Klik op Deactiveer automatische verlenging.

Deactiveer automatische verlenging

6. Bij Automatisch verlengen staat nu Gedeactiveerd. Je ontvangt geen factuur voor verlenging. Als je de domeinnaam wilt beëindigen ben je nu klaar met het opzeggen van dit domein. Eventuele andere domeinen dien je op dezelfde manier op te zeggen.
    Wil je de domeinnaam verhuizen naar een andere partij, dan heb je een verhuiscode nodig. Ga verder met onderstaande punten om de verhuiscode op te vragen.

Automatische verlenging

7. Als je het domein wilt verhuizen naar een andere provider, klik dan in het menu aan de linkerkant op Verhuiscode aanvragen. De verhuiscode van het domein wordt weergegeven. Stuur de code naar je nieuwe provider.
  8. Volg bovenstaande procedure voor ieder domein dat je wilt opzeggen.

Als je domeinnaam een hostingpakket heeft en je wilt ook het hostingpakket opzeggen, volg dan de aanwijzingen bij Hoe kan ik een domeinnaam met hostingpakket opzeggen?