Een grote database verhuizen Print

• 1

Als een database te groot is om geimporteerd te worden via phpMyAdmin, dan kun je via het programma BigDump de database verhuizen.

1. Exporteer de database als sql-bestand. Lees hier hoe je dat doet.
  2. Maak via het control panel van je hostingpakket op de nieuwe locatie een MySQL database aan.
  3. Download BigDump van de website van BigDump.
  4. Pak het zip-bestand uit en open bigdump.php in Kladblok (Notepad). Gebruik geen Microsoft Office of een soortgelijk programma!
  5. Zoek bovenaan het bestand naar het volgende stukje (of vergelijkbare) code:

// Database configuration

$db_server = 'localhost';
    $db_name = '';
    $db_username = '';
    $db_password = '';

Vervang dit stukje door:

// Database configuration

$db_server = 'localhost';
    $db_name = 'databasenaam';
    $db_username = 'databasegebruikersnaam';
    $db_password = 'databasewachtwoord';

waarbij in plaats van databasenaam, databasegebruikersnaam en databasewachtwoord uiteraard de gegevens moeten worden ingevuld.
  6. Sla de wijzigingen op.
  7. Upload het zojuist opgeslagen bestand bigdump.php naar de map public_html op de nieuwe locatie.
  8. Upload ook het geëxporteerde SQL-bestand naar de map public_html.
  9. Typ in je browser www.jedomeinnaam.nl/bigdump.php
    In plaats van jedomeinnaam.nl typ je je domeinnaam.
  10. Je ziet nu een lijst met bestanden. Zoek het SQL-bestand op en klik op Start Import.
  11. Nadat de database succesvol is geimporteerd verschijnt de tekst Congratulations: End of file reached, assuming OK.
  12. Verwijder de bigdump.php en het SQL-bestand uit de map public_html.