Mijn domeinnaam en e-mail staan elders, website bij Stip Hosting. Welke DNS-records moet ik wijzigen? Print

• 85

Heb je je domeinnaam bij een andere provider geregistreerd en wil je jouw hostingpakket bij Stip Hosting gebruiken voor een website, dan kun je dat koppelen via de DNS. Die DNS-instellingen moet je doen bij de provider van de domeinnaam. Bij de provider van je domeinnaam moet je de  A-records en eventueel de AAAA-records aanpassen.

1. Log in op DirectAdmin (van Stip Hosting) en klik op Domain Setup. Controleer of je domeinnaam hier wordt vermeld. Zo niet, voeg deze dan toe, zie https://www.mijn.stiphosting.nl/knowledgebase/53/Domeinnamen-toevoegen-aan-je-hosting-account.html
  2. Ga terug naar het overzichtsvenster en klik op DNS Management.
  3. Je ziet nu diverse DNS-records, waarvan een deel van het type A. Noteer het IP-adres van het A-record bij je domeinnaam.
    Als je verder naar beneden scrollt staan er ook DNS-records van het type AAAA. Noteer (kopieer) het IP-adres van het AAAA-record bij je domeinnaam.
  4. Ga bij de provider van je domeinnaam naar de instellingen voor DNS en plaat het IP-adres van het A-record van je domeinnaam en bij www als daar nu ook een IP-adres staat. Soms is www van het type CNAME en in dat geval kun je dat zo laten en hoef je alleen het A-record van je domeinnaam te wijzigen. Controleer of er ook AAAA-records zijn. Als dat niet zo is, ben je nu klaar met wijzigen. Staan er AAAA-records, wijzig dan het AAAA-record bij je domeinnaam in het gekopieerde AAAA-record. Doe dit ook bij www als hier ook een IP-adres staat.
  5. Na het wijzigen kan het tot 24 uur duren voordat deze is verwerkt en je de bij ons gehoste website ziet.