Kopiëren van mail van oude naar nieuwe provider Print

• 288

Als je je domein gaat verhuizen dan wil je wellicht ook je bestaande e-mail (als je IMAP gebruikt) meenemen. Hieronder zullen we in een voorbeeld uiteenzetten hoe dit in te stellen is.
We gaan er vanuit dat je oude provider nog ingesteld staat in je mailprogramma en dat je je domeinnaam nog niet hebt verhuisd.

Benodigde voorkennis: je kunt een account aan een e-mailprogramma (bijvoorbeeld Outlook) toevoegen. Download eventueel de handleiding hiervoor als je deze kennis nog niet hebt.

Let op: Bij het aanmaken van e-mailaccounts moet je kiezen tussen IMAP of POP3. Kies IMAP zodat je de mappen kunt overzetten van de oude server naar de nieuwe server.

Hieronder beschrijven we hoe je via een e-mail programma mail kunt kopieren van de ene IMAP mailbox naar de andere.

1. Ga naar http://mxtoolbox.com, vul je domeinnaam in en klik op MX Lookup. Je ziet nu onder andere een IP-adres. Kopieer het IP-adres.

2. Ga in je e-mailprogramma naar de instellingen van je (oude) mailaccount en vervang de naam van de inkomende mailserver door het gekopieerde IP-adres. Je moet nu nog steeds e-mail kunnen ontvangen op dat account.
  3. Verhuis je domeinnaam en maak je e-mailaccount aan in je nieuwe hostingpakket.
  4. Voeg in je mailprogramma het nieuwe e-mailaccount toe. Je hebt een e-mail van ons ontvangen met daarin de gegevens van je hostingpakket. Hierin staat ook het IP-adres van de server. Vul het IP-adres in bij de inkomende mailserver en bij de uitgaande mailserver in de instellingen van je e-mailprogramma. Volg voor het overige onze gebruikelijke instellingen.
  5. Sleep in je mailprogramma de mailtjes van de oude naar de nieuwe mailbox.
  6. Wacht tot er geen mail meer binnenkomt op je oude mailbox. Verwijder daarna de oude mailbox in je mailprogramma.
  7. Wijzig in de instellingen van je mailprogramma het IP-adres bij inkomende mailserver en bij uitgaande mailserver in mail.jedomeinnaam.xx. In plaats van je domeinnaam.xx typ je je domeinnaam.