Spamfilter instellen (2 - extra filters) Print

• 2

Naast het gebruik van SpamAssassin heb je ook nog de mogelijkheid om een ander spamfilter te gebruiken.
Zo kun je e-mail die een bepaald woord bevat tegen laten houden door dat filter. Verder kun je, net als in SpamAssassin (zie onze uitleg over SpamAssasin), ook e-mail van een bepaald domein of een specifiek e-mailadres blokkeren.

1. Log in op DirectAdmin. Dit doe je door je gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen op http://www.jouwdomeinnaam.xx:2222
    In plaats van jouwdomeinnaam.xx typt u uw domeinnaam.

Inloggen in DirectAdmin

2. Klik onder het kopje E-mail Manager op Spamfilters.

3. Je kunt nu vier soorten filters aanmaken.
    E-mailadres
    Je kunt alle e-mails van een bepaald e-mailadres blokkeren. Selecteer E-mail, vul het e-mailadres in en klik daarnaast op Block.
    Domein
    Alle e-mail die van een bepaald domein komt kun je blokkeren. Als alle e-mail die van het domein ikbeneenspammer.nl komt, spam is, selecteer dan bij Domain, vul dan 'ikbeneenspammer.nl' in en klik naast het vak op Block.
    Woord
    Als een bepaald woord altijd voorkomt in een spambericht (in de onderwerpregel of in de inhoud), dan kun je alle e-mail die dat woord bevat blokkeren. Selecteer Stop word, vul het woord in en klik op Block.
    Let op: het woordfilter filtert ook op woorddelen. Vul je bijvoorbeeld 'pillen' in, dan wordt ook op 'verspillen' gefilterd. Om dit te voorkomen kun je in plaats van 'pillen' bijvoorbeeld ' pillen ' invullen (dus met spaties eromheen).
    Grootte
    Je kunt ook grote e-mailberichten blokkeren. Selecteer Size, vul het maximum aantal KB's (1 MB = 1024 KB) in dat je wilt ontvangen en klik op Block.
  4. Je kunt ook nog twee opties wijzigen:
    Adult filter
    Vink dit aan als je dit filter aan wilt zetten. E-mailberichten met 'volwassen' woorden worden door dit filter geblokkeerd.
    Action for filter matches
    Je kunt twee dingen doen met geblokkeerde berichten. Je kunt ze permanent verwijderen (Drop Email) of doorsturen naar de map 'Spam' (Send to spambox).