Error log bekijken Print

• 88

Heb je problemen met je website zoals een witte pagina, een 500 foutmelding, dan kan het error log handig zijn om de oorzaak van het probleem te vinden. In de error logs worden dit soort fouten opgeslagen. Soms wordt een fout niet opgeslagen, bijvoorbeeld als 'error reporting' in de code van je website is uitgeschakeld. In dat geval moet je eerst 'error reporting' in je website inschakelen. Daarna worden fouten weer genoteerd in het error log.

Niet elke melding in het error log is een probleem. Zo geven bepaalde veiligheidsinstellingen en -modules en de firewall op de server ook meldingen. Een voorbeeld daarvan zijn de meldingen van ModSecurity. Deze meldingen kun je negeren.

1. Log in op DirectAdmin.

Inloggen in DirectAdmin

2. Klik onder het kopje System Info & Files op Site Summary/Statistics /Logs.
  3. Klik bij je domeinnaam op de link Error Log om de foutmeldingen te bekijken.