Inkomende e-mails van een bepaalde afzender verplaatsen naar een specifieke map in Roundcube Print

• 1

In Roundcube kun je e-mail van een bepaald adres automatisch verplaatsen naar een bepaalde map met behulp van filters. Eerst maak je de map aan en dan stel je het filter in.

Map aanmaken in Roundcube

1. Klik in Roundcube webmail op de button Instellingen.

2. Klik in de eerste kolom op Mappen en in de tweede op Postvak In.

3. Klik boven de derde kolom op de button Nieuw.

4. Typ bij Mapnaam de naam van de nieuwe map voor de afzender, bijvoorbeeld Stip Hosting en klik daarna op Opslaan.

5. De map wordt nu aangemaakt en je ziet deze in de tweede kolom vermeld onder Postvak In.
    Klik in het menu aan de linkerkant op de button E-mail. Je ziet dan ook hier de nieuwe map onder Postvak In.

6. Klik weer op de button Instellingen.
  7. Klik in de eerste kolom op Filters.

8. Boven de derde kolom klik je op de knop Nieuw.

9. Vul bij Filternaam iets in naar keuze, bijvoorbeeld Stip Hosting map.
    Laat het schuifje bij Filter enabled ongewijzigd op ‘aan’ (blauw) staan.
    Selecteer bij Zoekbereik de optie die voldoet aan alle volgende regels.
    Selecteer bij Regels in het eerste veld de optie Afzender, in het tweede de optie bevat en vul in het derde veld in Stip Hosting. N.B. Je kunt in het tweede veld ook kiezen voor de optie is gelijk aan, maar door te kiezen voor bevat, zorg je ervoor dat mailtjes van bijvoorbeeld 'Administratie Stip Hosting' ook in de map Stip Hosting terechtkomen. Als je dat toch niet wilt, kies dan voor is gelijk aan.
    Selecteer bij Acties in het eerste veld Verplaats bericht naar en selecteer in het tweede veld Stip Hosting.
    Klik daarna op Opslaan.

10. Vanaf nu wordt e-mail van Stip Hosting automatisch verplaatst naar de map Stip Hosting.
    Klik aan de linkerkant weer op de knop E-mail om terug te keren naar je mailbox.