Spellingcontrole in Roundcube Print

• 0

Spellingcontrole in webmail

Bij al onze hostingpakketten kun je gebruik maken van webmail via het programma Roundcube. En spellingcontrole is daarin geïnstalleerd. Je kunt dus je tekst vóór verzenden controleren en corrigeren.

Handmatig de spelling controleren in Roundcube

Standaard is spellingcontrole niet pro-actief aan het werk voor je. Als je de tekst wilt achteraf of tijdens het typen wilt controleren op correcte spelling, klik dan op de knop Spelling boven de mail.
Fout gespelde woorden worden onderstreept. Klik op het woord en je krijgt suggesties voor een juiste spelling. Het is ook mogelijk om eigen woorden aan de woordenlijst toe te voegen.

Als je in een andere taal typt, kun je de taal instellen door op het pijltje naast de knop Spelling te klikken en vervolgens een taal te kiezen.

Instellingen voor spellingcontrole

Wil je liever dat Roundcube steeds automatisch je tekst controleert, dan kun je dat instellen.

1. Klik aan de linkerkant op de knop Instellingen.
  2. Selecteer in de tweede kolom de optie Berichten opstellen.
  3. Activeer de optie Controleer spelling voor het versturen van een bericht.

Andere handige opties die je hier kunt instellen zijn:

• Negeer woorden met symbolen
  • Negeer woorden met cijfers
  • Negeer woorden welke volledig uit hoofdletters bestaan