E-mail als spam markeren in Roundcube Print

• 2

Spam blokkeer je niet zo heel effectief door e-mailadressen te blokkeren. Dat is al snel dweilen met de kraan open, want een spammer gebruikt vele afzenderadressen om spam te versturen.

Spam filteren in Roundcube

Je kunt spam tegenhouden door hier een filter voor te maken. Bijvoorbeeld op basis van de inhoud van het e-mailbericht.

1. Klik in het menu aan de linkerkant op Instellingen.

2. Klik in de kolom Instellingen op Filters.

3. Boven de derde kolom klik je op de knop Nieuw.
  4. Vul bij Filternaam iets in naar keuze, bijvoorbeeld spam.
    Laat het schuifje bij Filter enabled ongewijzigd op ‘aan’ (blauw) staan.
    Selecteer bij Zoekbereik de optie die voldoet aan één van de volgende regels.
    Selecteer bij Regels de optie Inhoud en in het vakje daarnaast bevat. Typ in het laatste vak een woord dat uniek is voor de betreffende spammail, bijvoorbeeld Herren, (als je veel Duitse spam ontvangt, maar verder geen gewenste Duitstalige e-mail).
    Als je meerdere woorden wilt toevoegen, klik je op het +-symbool naast het laatste vakje. Je kunt dan een nieuw woord invoeren.
    Selecteer bij Acties de optie Verwijder bericht. Als je niet het risico wilt lopen om e-mail die wel gewenst is te verwijderen, selecteer dan Verplaats bericht naar en selecteer vervolgens Spam.

5. Klik op Opslaan om het filter op te slaan.