Een e-mailadres (afzenders) blokkeren in Roundcube Print

• 0

Als iemand jouw e-mailadres gebruikt om je lastig te vallen, te intimideren of te bedreigen, meldt dit dan bij het Centraal Meldpunt Nederland: Meld.nl. Als je het gevoel hebt dat je in gevaar bent, neem je meteen contact op met de politie. Neem ook contact op met ons. Bij bedreiging, discriminatie, pesten en intimidatie blokkeren wij op de inkomende mailserver het e-mailadres van de afzender.

In de meeste gevallen gaat het gelukkig enkel om een instantie die maar niet begrijpen wil dat jij de reclamemailings niet meer wilt ontvangen. Het blokkeren van een bepaalde afzender is in een paar stappen gedaan in Roundcube.

1. Klik in het menu aan de linkerkant op Instellingen.

2. Klik in de kolom Instellingen op Filters.

3. Boven de derde kolom klik je op de knop Nieuw.

4. Vul bij Filternaam iets in naar keuze, bijvoorbeeld geblokkeerde afzenders.
    Laat het schuifje bij Filter enabled ongewijzigd op ‘aan’ (blauw) staan.
    Selecteer bij Zoekbereik de optie die voldoet aan één van de volgende regels.
    Selecteer bij Regels de optie Afzender en in het vakje daarnaast is gelijk aan. Typ in het laatste vak het e-mailadres.
    Als je meerdere afzenders wilt toevoegen, klik je op het +-symbool naast het laatste vakje. Je kunt dan een nieuwe afzender invoeren.
    Selecteer bij Acties de optie Verwijder bericht.

5. Klik op Opslaan. Het e-mailadres is nu geblokkeerd.