Domeineigendom verifiëren via DNS-record Print

• 3

Bij sommige diensten, zoals Google Analytics of Google Search Console, moet je aantonen dat je eigenaar bent van het domein (domein verifieren). Het toevoegen van een TXT-record aan de DNS van het domein is een van de methodes die je daarvoor kunt gebruiken. Dit doe je als volgt.

1. Log in op DirectAdmin.
  2. Klik onder het kopje Account Manager op DNS Management.

3. Klik op de button Add Record.

4. Selecteer bij Record Type de optie TXT.
    Bij Name is je domeinnaam al ingevuld en hoef je niets te wijzigen.
    Selecteer bij TXT Record Type de optie Plain.
    Vul bij Value de waarde in die je van de derde partij hebt gekregen.

5. Klik op de knop Add
    Het TXT-verificatierecord wordt toegevoegd en je kunt nu bij de betreffende dienst, bijvoorbeeld Google, de verificatie voltooien.
    Werkt het nog niet? Wacht dan even een paar uur en probeer het dan opnieuw. Het kan namelijk enige tijd duren voordat het DNS-record volledig is verwerkt.