SSL gebruiken voor e-mail Print

• 0

De meeste e-mailprogramma's ondersteunen een versleutelde verbinding via SSL.

Om van SSL voor e-mail gebruik te kunnen maken heb je een SSL certificaat nodig voor je domeinnaam. Bij al onze hosting is een gratis Let's Encrypt SSL certificaat inbegrepen. Deze dien je enkel nog te installeren. Hoe je dat doet lees je in het helpartikel Let's Encrypt SSL certificaat installeren.

Na installatie van het SSL certificaat kun je gebruik maken van SSL voor e-mail. Je dient dan onderstaande instellingen te gebruiken in je e-mailprogramma:

Gebruikersnaam:   je e-mailadres
Wachtwoord:   het wachtwoord van het e-mailadres
Inkomende server:   mail.jouwdomeinnaam.nl *
Poort inkomende server (IMAP):   993
Uitgaande server:   mail.jouwdomeinnaam.nl *
Poort uitgaande server:   465
Let op:  - SSL aan!
   - Authenticatie voor SMTP is vereist!
   - Gebruik je POP3 dan is de inkomende poort 995

* Vervang jouwdomeinnaam.nl door je domeinnaam