E-mail via Microsoft 365 Print

• 23

Als je Microsoft 365 wilt gebruiken op je domeinnaam voor je e-mail, moet je dit instellen in de DNS. De instellingen die je moet gebruiken vind je terug in je account bij Microsoft. De instellingen voer je in via het hosting controle panel DirectAdmin.

1. Je hebt het verificatie-TXT record nodig van Microsoft. Dat record ziet er uit als MS=msXXXXXX. Kopieer deze waarde.
    Kun je het verificatie-TXT-record niet vinden, kijk dan in de handleiding van Microsoft hierover. Volg onder stap 1 de punten 1 t/m 4 om het record te verkrijgen.
  2. Log in op DirectAdmin.
  3. Klik op de button DNS Management onder het kopje Account Manager.

4. Klik op de button Add Record.

5. Selecteer bij Record Type de optie TXT.
    Bij Name is in het tweede deel van het veld je domeinnaam al ingevuld met daarvoor een punt (.) en hoef je niets te wijzigen. In het eerste veld staat ook je domeinnaam. Maak dat veld leeg, zodat alleen in het tweede veld een punt en je domeinnaam staat (in onderstaande afbeelding is dat doorgestreept).
    Selecteer bij TXT Record Type de optie Plain.
    Vul bij Value de waarde in die je van Microsoft hebt gekregen.

6. Klik op de knop Add.
  7. Ga naar de website van Microsoft Office en voltooi de verificatie. Het kan enige uren duren voordat je dit met succes kunt afronden.
  8. Ga in DirectAdmin weer naar DNS Management.

9. Het verificatierecord dat je bij punt 5 hebt aangemaakt is niet meer nodig. Plaats een vinkje bij het TXT verificatierecord.

10. Scrol naar boven en klik in de donkergrijze balk op de knop Delete om het record te verwijderen. Klik in de pop-up op Delete.

11. Klik bovenaan op het logo van DirectAdmin om terug te keren naar het beginscherm en ga naar MX Records. De button staat onder het kopje E-mail Manager.

12. Selecteer bij MX Template de optie Microsoft 365 en klik op Save. Alle instellingen worden nu automatisch goed gezet en de benodigde DNS records toegevoegd.

Voer je liever handmatig de DNS-records in? Hieronder alle benodigde DNS-records die nodig zijn voor Office 365.

Name

Type

Value

autodiscover

CNAME

autodiscover.outlook.com.

Deze waarde MOET eindigen op een punt (.)

sip

CNAME

sipdir.online.lync.com.

Deze waarde MOET eindigen op een punt (.)

lyncdiscover

CNAME

webdir.online.lync.com.

Deze waarde MOET eindigen op een punt (.)

msoid

CNAME

clientconfig.microsoftonline-p.net.

Deze waarde MOET eindigen op een punt (.)

enterpriseregistration

CNAME

enterpriseregistration.windows.net.

Deze waarde MOET eindigen op een punt (.)

enterpriseenrollment

CNAME

enterpriseenrollment.manage.microsoft.com.

Deze waarde MOET eindigen op een punt (.)

Name

Type

Value

_sip._tls

SRV

100 1 443 sipdir.online.lync.com.

Deze waarde MOET eindigen op een punt (.)

_sipfederationtls._tcp

SRV

100 1 5061 sipfed.online.lync.com.

Deze waarde MOET eindigen op een punt (.)