Automatische backups instellen in Installatron

Installatron maakt (tenzij je dit zelf hebt uitgezet) standaard een back-up voordat er een update wordt uitgevoerd. Je kunt ook extra back-ups instellen die automatisch worden gemaakt volgens een bepaald schema. Houd er wel rekening mee dat dit (afhankelijk van de grootte van je website) veel schijfruimte in beslag kan nemen. Zie ook het artikel Hostingpakket schijfruimte vol door back-ups van Installatron.

1. Log in op DirectAdmin.
  2. Scrol naar beneden en klik onder het kopje My Applications op het icoon van de applicatie die je hebt geinstalleerd.
  3. Scrol naar beneden en selecteer onder het kopje Automatic Backup de gewenste optie. Als je automatische back-ups wilt uitschakeken selecteer je Do not automatically maintain backups. Wil je automatische back-ups instellen, kies dan de frequentie.

Installatron back-up schema instellen

4. Klik op de knop Save all. De instellingen voor de automatische back-ups zijn nu opgeslagen.