Back-up(s) van Installatron verwijderen Print

• 0

Doordat je site automatisch wordt voorzien van veiligheidsupdates via Installatron, kunnen er problemen met de schijfruimte ontstaan. Voordat je site wordt geupdate, wordt er namelijk een back-up gemaakt. Een update heeft een (klein) risico. Als er iets fout gaat, kun je dan altijd heel makkelijk in een paar muisklikken een back-up terugplaatsen.

Met name bij WordPress sites kan het aantal back-ups oplopen omdat ook plugins worden geupdate. De meeste sites gebruiken meerdere plugins en telkens als er een update verschijnt van een plugin, wordt een back-up gemaakt voordat de plugin wordt geupdate.

Om te voorkomen dat je hostingpakket helemaal volloopt met back-up, blijft elke back-up 14 dagen bewaard en wordt daarna verwijderd. En sowieso worden alleen de laatste drie back-ups worden bewaard. Als er in een week drie maal een update is van plugins, dan vind je in Installatron dus alleen de back-ups die gemaakt zijn voordat deze updates uitgevoerd werden.

Bij een grote site kunnen de back-ups veel ruimte in beslag nemen.
De veiligste oplossing is dan het upgraden naar een groter hostingpakket.

Wil je dat niet, dan kun je overbodige back-ups verwijderen uit Installatron.

1. Log in op DirectAdmin.
  2. Scrol naar beneden en klik onder het kopje My Applications op het icoon van de applicatie die je hebt geinstalleerd.
  3. Klik op de tab My Backups. Je ziet nu alle back-ups van de applicatie.

Installatron back-up overzicht

4. Plaats een vinkje bij alle back-ups die je wilt verwijderen (als er maar 1 back-up staat kun je ook op het kruisje bij de back-up klikken).
  5. Klik op de knop Delete.
  6. Klik in het volgende venster nogmaals op de knop Delete.