Wat is Installatron? Print

• 6

Installatron is een hulpmiddel waarmee je in een paar muisklikken diverse software op je hostingpakket installeert. Je hoeft geen bestanden te uploaden of een database aan te maken om bijvoorbeeld Joomla of WordPress te installeren.

Op al onze hostingpakketten kun je Installatron gratis gebruiken. Je vindt Installatron als je inlogt op het controle panel van je hosting.

Natuurlijk kun je Joomla of WordPress ook installeren door in DirectAdmin een database aan te maken en via FTP de bestanden te uploaden en dan het installatieproces te volgen, maar waarom zou je als het ook makkelijker kan? Bovendien zijn er nog een aantal andere voordelen, waarvan deze heel handig zijn:
  • automatische updates: zodra er een nieuwe versie van de geïnstalleerde software beschikbaar komt, wordt een back-up gemaakt van je site en daarna wordt de update geinstalleerd. Je wordt per e-mail op de hoogte gesteld van de update.
  • back-ups: je kunt ook zelf eenvoudig back-ups instellen en in een paar muisklikken plaats je een back-up terug.