Foutmelding: Mail kan de identiteit van 'mail.jouwdomeinnaam.nl' niet controleren Print

• 2

Deze foutmelding komt alleen voor op Apple apparatuur (Mac's). Je kunt wel mail binnenhalen, maar telkens als je je mailprogramma opstart, krijg je de foutmelding Mail kan de identiteit van 'mail.jouwdomeinnaam.nl' niet controleren.

De foutmelding wordt veroorzaakt doordat Apple Mail verkeerde instellingen gebruikt waardoor het e-mail probeert op te halen van de server via een verkeerde poort. Corrigeer je instellingen als je deze foutmelding krijgt, omdat je anders op een gegeven moment wordt geblokkeerd door onze firewall.

Er zijn 2 mogelijke oplossingen.

Oplossing 1. Mail gebruiken zonder SSL

Heb je geen SSL certificaat voor je domeinnaam (je website heeft geen groen slotje) en wil je geen SSL certificaat gebruiken, dan dien je deze oplossing toes te passen.

1. Verwijder het vinkje bij 'Detecteer en update accountinstellingen automatisch' (anders zet het mailprogramma de instellingen elke keer dat je het programma opnieuw opstart weer terug naar de verkeerde instellingen).
  2. Verwijder het vinkje bij 'gebruik SSL'.
  3. Zet de poort voor inkomende mail op 143 als je IMAP gebruikt en op 110 als je POP3 gebruikt.
  4. Zet Identiteitscontrole op wachtwoord.
  5. Zet een vinkje bij 'Sta onveilige identiteistscontrole toe'.
  6. Sla de wijzigingen op.

Mail kan de identiteit van mail.jouwdomeinnaam.nl niet controleren

Oplossing 2. Mail gebruiken met SSL

1. Installeer een SSL certificaat als je dat nog niet hebt gedaan. Let er op dat de optie mail.jouwdomeinnaam.nl is aangevinkt.
  2. Plaats een vinkje bij 'gebruik SSL'.
  3. Zet de poort voor inkomende mail op 993 als je IMAP gebruikt en op 995 als je POP3 gebruikt.
  4. Zet Identiteitscontrole op wachtwoord.
  5. Ga naar het tabblad Accountinformatie.
  6. Plaats een vinkje bij 'gebruik SSL'.
  7. Zet de poort voor uitgaande mail op 465.
  8. Controleer of bij Identiteitscontrole 'Wachtwoord' staat.
  9. Sla de wijzigingen op.