WordPress of Joomla handmatig updaten Print

• 1

Als je Joomla of WordPress handmatig wilt updaten, dan kan dat ook via Installatron. Je kunt dit doen wanneer je in Installatron automatische updates hebt uitgeschakeld, of wanneer je wilt updaten naar een nieuwe major versie en in Installatron alleen automaitshc updaten naar minor versies aan hebt staan. Ook als je het updaten van plugins of thema's uit hebt staan in WordPress, kun je deze updates uitvoeren in Installaton.

Natuurlijk kun je de update ook uitvoeren door in te loggen in het beheer van het CMS (Joomla of WordPress). Maar een groot voordeel van het updaten via Installatron is dat er altijd eerst een back-up wordt gemaakt voordat de update wordt uitgevoerd. Als er iets mis gaat met het updaten, dan kun je in een paar muisklikken de back-up terugzetten.
  1. Log in op DirectAdmin.
  2. Scrol naar beneden en klik onder het kopje My Applications op het icoon van de applicatie die je hebt geinstalleerd (Joomla of WordPress of een andere app).
  3. Als er een update beschikbaar is, dan zie je dat doordat er een updateknop aanwezig is. Klik op deze knop.

Installatron update

4. Selecteer eventueel wat je wilt updaten en klik op de knop Update. Er wordt nu een back-up gemaakt en daarna wordt de update uitgevoerd.